Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео недоволни от коментарите на Джовинаци в социалните мрежи

Алфа Ромео недоволни от коментарите на Джовинаци в социалните мрежи

3603
0
Антонио Джовинаци
Антонио Джовинаци, снимка Алфа Ромео

Отборът на Алфа Ромео не е харесал коментарите на Антонио Джовинаци в социалните мрежи. Италианецът загуби пилотското си място в екипа за сметка на Гуаню Жу. Това бе обявено малко след уикенда за Гран при на Бразилия. Веднага след тази новина Антонио заяви, че парите определят кой ще кара в F1.

Във връзка с това шефът на Алфа Ромео Фредерик Васьор коментира недоволството си от изказванията на Джовинаци, имайки предвид в каква трудна ситуация е.

„Можеше да си представите, че не бях много щастлив. Но от друга страна мога да разбера колко емоционално е било за него. Имахме дискусия. Сега той знае отлично, че трябва да остане фокусиран в оставащите състезания до края на сезона. Това ще е много важно за него. Автомобилният спорт е малък свят. Ако иска да се завърне в F1 трябва да покаже каква мотивация има“, сподели Васьор.

По отношение на коментара на Джовинаци за парите, Фредерик признава колко е било важно спонсорството за отборите от F1. Според него ситуацията винаги е била такава.

„Всеки отбор на стартовата решетка има спонсори. Те имат финанси, които помагат за нашето развитие. Всички имаме една и съща цел, която е да се представим на най-високо ниво. Tова е част от работата“.

Французинът отрича твърденията, че спонсорството, донесено от Жу е основния фактор той да бъде привлечен в тима на Алфа Ромео.

„Първият критерий е представянето на отбора. Това означава, че трябва да разполагате с добри пилоти, механици, инженери, добро усещане от състезателите и голям бюджет. Със сигурност това беше част от решението, щом искаме таван на разходите. Това е най-добрият начин да се представим, но не е единствения“.

„Според мен Жу свърши страхотна работа в F2 и е много подценяван от всички. Надявам се двамата с Валтери да помогнат за възкресяването на отбора“. завърши Васьор.

През следващия сезон отборът на Алфа Ромео ще бъде единствен на стартовата решетка, който ще бъде с двама нови пилоти. В същото време Джовинаци ще се състезава във Формула Е в тима на Дракон Пенске Аутоспорт.