Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео обяви, че ще обжалва наказанията на Райконен и Джовинаци

Алфа Ромео обяви, че ще обжалва наказанията на Райконен и Джовинаци

1533
0
Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Екипът на Алфа Ромео обяви официално, че ще обжалва наказанията на Кими Райконен и Антонио Джовинаци от Гран при на Германия.

Двамата бяха санкционирани с добавяне на 30 секунди към общото им време заради нерегламентирана работа на техните съединители.

ФИА изисква въртящият момент в съединителя да съответства на необходимия при потегляне след отпускането му. Това трябва да стане в рамките на 70 милисекунди.

А стюардите установиха, че при двете коли на Алфа Ромео времето е съответно 200 и 300 милисекунди. Това означава по-плавно подаване на въртящия момент, което на мокра писта може да даде предимство.

Според стюардите, това е нарушение на правилата, независимо дали е дало реално предимство на пилотите. И те наложиха наказания на Кими и Антонио, които ги изпратиха от 7-о и 8-о място до 12-о-и и 13-о – извън зоната на точките.

Още след обявяването на наказанието шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че проблемът със съединителя е бил извън контрола на тима. И че в Алфа Ромео смятат, че разполагат с основания и доказателства решението за наказанията да бъде отменено.