Начало Избрани Алфа Ромео разследва проблема в автомобила на Жу в Унгария

Алфа Ромео разследва проблема в автомобила на Жу в Унгария

750
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Алфа Ромео разследва проблема в автомобила на Жу в Унгария. Отборът от Хинвил се надява да разбере възможно по-скоро причината, довела до забавянето на китаеца по време на старта на състезанието на Хунгароринг.

Жу потегли от пета позиция в Гран при на Унгария. Пилотът на Алфа Ромео записа най-добрата си квалификация откакто е част от F1. Жу записа феноменална обиколка и изпревари своите съперници от Ферари, Астън Мартин и дори Серхио Перес от Ред Бул. В същото време Валтери Ботас бе седми на стартовата решетка. Така отборът от Хинвил записа най-добрия си старт на състезание от повече от десетилетие

За съжаление, Жу така и не възползва от позицията си на решетката. 24-годишният състезател направи много лош старт и потъна в класирано. След това той допусна грешка на спирането за първи завой и удари Даниел Рикиардо (Алфа Таури). Австралиецът на свой ред удари пилотите на Алпин Естбан Окон и Пиер Гасли, които в крайна сметка отпаднаха от състезанието.

Жу получи 5-секундно наказание заради инцидента в първата обиколка. Състезателят на Алфа Ромео в крайна сметка остана едва 16-ти развяването на карирания флаг и бе затворен с обиколка от победителя Макс Верстапен. Китаецът призна, че отборът ще разследва причината, доведа до забавянето на старта.

„Нямам представа какво се случи, трябва да погледна всичко. Наистина съм разочарован, защото смятам, че можеше да запиша добро класиране, благодарение на отличната стартова позиция.“

„Възторгът от вчерашния резултат се обърна наопаки. Не може да се отрече, че неделният ден беше много разочароващ. Тепърва ще събираме цялата информация за това какво точно се е случило на старта. Бях на пълна газ, а след това изведнъж нещо се обърка и трябваше да направя цялата процедура отново, за да стартирам правилно“, продължи Жу.

„Веднага ще проучим този проблем, за да избегнем повторения в бъдеще. След този момент състезанието ни беше почти приключило. Бяхме в задната част на стартовата решетка и нямахме много шансове да се върнем. Все пак е хубаво да направим толкова солидно представяне в квалификацията, тъй като и двата автомобила бяха в Q3. Това бе потвърждение, че подобренията, които направихме в Силвърстоун, ни водят в правилната посока и че има още потенциал за разгръщане.’

„Надявам се, че занапред ще бъдем по-конкурентоспособни през целия уикенд. Ще пренесем тази инерция на Спа, като ще се стремим бързо да се възстановим и да надградим темпото, което имахме в квалификацията“, завърши пилотът на Алфа Ромео.

Другият пилот на Алфа Ромео Валтери Ботас завърши на 12-та позиция. Финландецът също направи не толкова добър старт и потъна в класирането. След това състезателят на Алфа Ромео бе блокиран зад Александър Албон и така не успя да го изпревари заради отличната скорост на правите на болида на Уилямс

„Имахме добър шанс да превърнем силната квалификация в точки. За съжаление състезанието ни се компрометира в първата обиколка“, обясни Ботас.

„Жу беше точно пред мен и имаше някои проблеми със стратегията на спирачната система. Затова трябваше да го заобиколя и да загубя малко скорост. Освен това всички автомобили, които стартираха с меки гуми, ни задминаха доста бързо“, продължи състезателят на Алфа Ромео. „Като цяло темпото ни не беше толкова добро, колкото в събота. Това не ни позволи да се изкачим обратно през полето. Все пак има нещо положително, което ще вземем със себе си в Белгия. В квалификацията разкрихме нещо повече от нашия пакет, така че определено потенциалът беше налице. Ще се стремим да надградим това в предстоящия уикенд. Разбира се, Спа ще бъде напълно различна писта. Тази седмица ще работим усилено, за да намерим правилната конфигурация и да постигнем по-нататъшен напредък“, добави Валтери Ботас.

Алфа Ромео ще използва специална разцветка по време на уикенда в Белгия. Тя е посветена на един от основните партньори на тима от Хинвил- платформата за онлайн стрийминг Kick.