Начало Избрани Алфа Ромео с най-много обиколки във финалния ден от тестовете в Бахрейн

Алфа Ромео с най-много обиколки във финалния ден от тестовете в Бахрейн

1319
0
Алфа Ромео С42
снимка, Алфа Ромео

Отборът на Алфа Ромео измина най-много километри във финалния ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Пилотите на тима Валтери Ботас и Гуаню Жу направиха общо 150 обиколки, което бе най-много от всички отбори на стартовата решетка. За съжаление 40 минути преди финала на последната сесия Валтери Ботас спря на пистата поради технически проблем. Заради това екипът от Хинвил бе принуден да приключи преждевременно своето участие в изпитанията на пистата Сахир. 

Ботас е окуражен от подобренията, които бяха направени в болида на Алфа Ромео С42. Въпреки това финландецът се притеснява дали ще може да завърши цяла състезателна дистанция. 

Отборът от Хинвил се радваше на по-продуктивен втори тест в Бахрейн, след като две седмици по-рано направи най-малко обиколки от всички на пистата Каталуния. Но Ботас се опасява, че тимът може да не е отстранил всички проблеми с надеждността на новия двигател на Ферари.

„Всичко вървеше много добре, преди да дойде проблемът, който ни спря в края на изпитанията. В Бахрейн определено научихме много повече, отколкото в Барселона. Все още има няколко малки проблема за решаване. Наистина мога да кажа, че потенциалът на автомобила е налице и в края на деня наистина започнах да му се наслаждавам. Трябва да сме сигурни, че ще се справим с всички затруднения и да се уверим, че те няма да се повторят. Убеден съм, че всичко ще е наред до началото на сезон 2022. Поглеждайки към представянето ни, научихме много за нашия автомобил и ще продължим да се учим и през следващата седмица. Нямам търпение да се състезавам с новия си отбор и болид“, сподели Ботас. 

„Радвам се да завърша предсезонните тестове по такъв силен начин. Чувствам, че направихме още една крачка напред. Хубаво е всеки ден да виждаш постоянен напредък от страна на Алфа Ромео. Успях да направя няколко кратки и дълги пробега в един тестови ден. Имах най-натоварения си ден в автомобила и преминах през процедурите, които ще използваме по време на състезателния уикенд следващата седмица. Има много неща, които трябва да науча, но мога да бъда доволен от работата, която свършихме преди сезона. Екипът положи много труд, което ме накара да се чувствам спокойно и ми даде инструментите, за да съм максимално подготвен. Чувствам, че съм напълно готов за началото на сезона„, заяви Гуаню Жу.