Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео удължи сделката със Заубер за година

Алфа Ромео удължи сделката със Заубер за година

1275
0

Алфа Ромео удължи сделката си със Заубер с година, така че отборът ще продължи да се състезава под италианския бранд и през 2021-ва. Споразумението бе сключено през 2018 г. От Хинвил съобщиха още, че за предстоящия уикенд на пистата Имола ще имат специални акценти в оцветяването – италианския флаг.

Сътрудничеството между двете компании не е само във Формула 1. Заубер Енджиниъринг работи заедно с дизайнерските екипи на Алфа Ромео за новите Джулия GTA и GTAm модели

Пилотите на отбора Кими Райконен и Антонио Джовинаци тестваха прототипите и дадоха обратна информация на инженерите. В производствените отдели на Заубер Енджиниъринг се правят карбонови компоненти за колите.

„Надпреварите са в ДНК-то на Алфа Ромео. Марката на практика е родена на пистите и днес продължаваме да се състезаваме на най-високотехнологичното ниво на автомобилния спорт“, заяви главният изпълнителен директор на Фиат Крайслер Майк Менли. „Партньорството ни със Заубер позволява клиентите ни да се възползват от ексклузивно ноу-хау като в случая с новите Джулия GTA и GTAm.“

Шефът на тима във Формула 1 Фредерик Васьор допълни, че удължаването на споразумението е ясна индикация за намеренията и на двете страни.

„В Заубер Алфа Ромео откри отдаден партньор, на който да повери марката си. За нас е чест да се състезаваме под име с такива успехи и наследство в автомобилния спорт. През последните три сезон положихме солидни основи и възнамеряваме да берем плодовете на общата си работа през 2021 г. и нататък“, допълни Васьор.

Очаква се, че като част от сделката екипът ще запази настоящите си пилоти Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kimi Räikkönen (@kimimatiasraikkonen) on