Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео също разкри в кой ден ще покаже новия си болид

Алфа Ромео също разкри в кой ден ще покаже новия си болид

1167
0
Алфа Ромео
снимка: Алфа Ромео

Алфа Ромео стана поредният отбор във Формула 1, който обяви кога ще представи новата си кола. Това ще се случи на 19 февруари от 8:15 часа местно време на пистата Каталуня преди началото на първия ден от зимните тестове.

Наскоро шефът на тима Фредерик Васьор заяви, че автомобилът за новия сезон ще бъде напълно нов. За Алфа Ромео отново ще карат Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

Според информация на популярното издание racefans.net на същия ден 15 мин по-рано покривалото на автомобила си за 2020 г. ще вдигне и тимът на Хаас. Очаква се обаче американският отбор да покаже снимки на новата цветова схема на колата още в началото на февруари.

Пак според racefans.net, Уилямс ще разкрие новите цветове на колата на 17 февруари. На снимките обаче ще бъде използвано миналогодишното шаси. А новото ще бъде показано за първи път в откриващия ден от изпитанията в Барселона.

Първи от всички до момента новия си автомобил ще покаже Ферари на 11 февруари в Реджо Емилия. На 12 февруари новата си кола ще демонстрира Рено, като по неофициална информация на същата дата това трябва да стори и Ред Бул.

На следващия ден Макларън ще вдигне покривалото на болида си за 2020 г., а на 14 февруари Алфа Таури и Мерцедес. На 17 февруари ще видим за първи път и колата на Рейсинг Пойнт.