Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео също стартира двигателя на новия болид

Алфа Ромео също стартира двигателя на новия болид

1534
0
снимка: Спас Генев

Алфа Ромео също стартира двигателя на новия си болид C39. Това стана във фабриката на тима в Хинвил. И през тази година екипът, воден от Фредерик Васьор, ще използва задвижващите системи на Ферари.

Тимът ще покаже официално новия си болид на 19 февруари преди началото на първия ден от тестовете. Титулярни пилоти през тази година отново ще бъдат Кими Райконен и Антонио Джовинаци.

Във видеото, разпространено от тима, се казва, че служителите на Алфа Ромео са общо 450, новата кола е съставена от 15 000 части, а нейното изграждане е отнело 100 000 работни часа, като са били нужни 8000 чертежа.

Екипът на Хаас, който вчера показа оцветяването и важни елементи от новата кола VF-20, пък обяви кои пилоти ще карат за тима на първия предсезонен тест от 19 до 21 февруари на Каталуня. Това ще са титулярите Кевин Магнусен и Ромен Грожан.

Магнусен ще е зад волана изцяло в първия ден, а във втория същото ще стори французина. Двамата ще си поделят третия ден, в който първо ще кара датчанинът, а след това Грожан.

Самият Магнусен каза, че новата кола изглежда чудесно, но това не означава също, че ще е и бърза. Затова той сега няма да казва нищо относно очакванията си за новия сезон.