Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Ромео се завръща в F1

Алфа Ромео се завръща в F1

122
0

Името Алфа Ромео се завръща във Формула 1 от следващия сезон. Брнадът ще бъде в партньорство с екипа на Заубер, като отборът вече ще се казва Alfa Romeo Sauber F1.

Двете компании са постигнали споразумение за дългогодишно сътрудничество, което включва стратегическо, търговско и технологично партньорство и обмен на инженерно и техническо ноу-хау. Моторите на Ферари, които тимът получава, вече ще носят името Алфа Ромео.

Заубер от години получава задвижващи системи от Ферари и се предполагаше, че желанието на президента на Скудерията Серджо Маркионе да върне бранда Алфа Ромео в F1 може да стане именно чрез екипа от Хинвил.

„Споразумението със Заубер е значителна стъпка към реформирането на бранда Алфа Ромео, който ще се върне в F1 след отсъствие от повече от 30 години, каза Маркионе, който е и изпълнителен директор на компанията-майка ФИАТ Крайслер, притежаваща Алфа Ромео.

– Това е легендарна марка, която е станала част от историята на F1. Тя ще се присъедини към другите големи автомобилни производители, които участват в Гран при. Инженерите и техниците на Алфа Ромео вече демонстрираха своите възможности с новите модели на бранда – Giulia and Stelvio.“