Начало Избрани Алфа Ромео ще използва специална разцветка в Нидерландия

Алфа Ромео ще използва специална разцветка в Нидерландия

1088
0
Алфа Ромео F1
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео ще използва специална разцветка в Нидерландия. Отборът от Хинвил ще разчита на цветовата схема, която много прилича на тази, представена в началото на годината.

Алфа Ромео пусна на търг специален „арт автомобил“, разработен заедно с швейцарския художник Boogie. Той вече беше показан на редица публични събития. Уникалната разцветка беше добавена към официалната видеоигра на EA Sports „F1 2023“.

Специалният болид ще се появи на Зандвоорт този уикенд във фен зоната на пистата. После той ще бъде продаден на търг. Средствата, събрани от продажбата, ще бъдат дарени на благотворителната организация „Спасете децата“. Още по-важното е, че елементи от неговия дизайн ще бъдат включени в гаража тима на Алфа Ромео. Автомобилите ще бъдат със специални ливреи, докато самия бокс на тима от Хинвил също ще бъде променен. По този начин ще има визуална идентичност, съответстваща на автомобилите.

„Този проект доближи Алфа Ромео до феновете във всеки етап от развитието му. Това беше вълнуващо, новаторско пътуване, което екипът с гордост предприе заедно с доверени партньори и един вдъхновяващ художник“, коментира представителят на Алфа Ромео Алесандро Алуни Брави.

Междувременно пилотите на Алфа Ромео коментираха предстоящата Гран при на Нидерландия. Валтери Ботас има добри спомени от състезанието през сезон 2021, когато финишира на подиума. Миналата година той отпадна от борбата за точки заради проблеми с двигателя

„Беше добре да си почина малко след интензивната първа половина на сезон. Прекарах почивката във Финландия и Колорадо, където трябваше да се възстановя и да тренирам. Въпреки това гладът да се върна към състезанията се върна с пълна сила и нямам търпение да започна втората половина на сезона“, сподели Ботас.

„Наслаждавам се на състезанията в Зандвоорт през последните няколко години. През 2021 г. се качих на подиума тук. Организаторите са свършили блестяща работа, а феновете правят страхотно шоу и все едно се състезаваш на голям фестивал. Екипът положи много работа преди почивката, като анализира представянето ни от последните състезания. Макар да не спечелихме точки, показахме някои обещаващи признаци, що се отнася до темпото“, продължи Ботас. „Убеден съм че можем да се борим успешно и върнем в челната десетка. Както винаги, ще бъде важно да стартираме добре още в първите сесии- битката е оспорвана и няма място за грешки“, каза още пилотът на Алфа Ромео.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Другият пилот на Алфа Ромео Гуаню Жу финишира 16-ти в миналогодишното състезание на Зандвоорт. Подобно на Ботас, китаецът ще се стреми да намери място в топ 10.

„Лятното прекъсване беше приятно време за мен. Върнах се в Китай, за да се видя със семейството и приятелите си. Разбира се, това беше и начин да презаредя батериите си“, каза Жу.

„Почивката винаги е полезна, особено в такъв забързан сезон. Сега обаче наистина искам да се върна към работата. Показахме подобрения в темпото си в последните няколко кръга и трябва да продължим да ги надграждаме. Влизаме в новия състезателен уикенд и във втората половина на сезона, готови да дадем всичко от себе си, за да спечелим важни точки и да се върнем там, където ни е мястото“, продължи пилотът на Алфа Ромео. „Ще бъде трудно и напрегнато, тъй като предстоят последните две европейски състезания, преди да се отправим към други континенти за останалата част от сезона. Очаквам с нетърпение да се състезавам на писта като Зандвоорт. Това е едно наистина уникално трасе. Освен това се надявам, че ще успеем да направим добро шоу за феновете“, добави Гуаню Жу.