Начало Избрани Алфа Ромео ще внесе още подобрения в САЩ

Алфа Ромео ще внесе още подобрения в САЩ

408
0
Алфа Ромео С42
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео ще внесе още няколко подобрения в САЩ. Отборът от Хинвил иска да защити на всяка цена шестото място при конструкторите.

В последните няколко старта Алфа Ромео отново не спечели нито една точка, което позволи на Астън Мартин да се доближи на опасна дистанция. Макар да използва ново предно крило в Япония, Алфа Ромео така и не успя да постигне така желания напредък заради тежките метеорологични условия на пистата Сузука. Този уикенд швейцарският отбор ще предостави един от автомобилите си на Тео Пурчер. Френският състезател ще заеме мястото на Валтери Ботас в първата свободна тренировка в Тексас.

Алфа Ромео започна сериозно да изостава с напредване на кампанията. Отборът от Хинвил не успя да спечели толкова скорост, колкото отбори като Макларън и Астън Мартин. Причината за това най-вече е липсата на достатъчно актуализации в автомобила C42.

Този уикенд Ботас и Жу се отправят към Остин. Финландецът има добри спомени от Circuit of the Americas след като потегли от полпозишнън и спечели старта през сезон 2019. Сега той се надява да прекъсне негативната си серия, започнала още от Монреал.

„Винаги ми е приятно да съм в Щатите. Прекарах голяма част от свободното си време тук тази година, карах колело и изследвах различни места. Миналата неделя участвах в състезание с велосипеди в Канзас, което спечелих. Това означава, че вече съм в състезателен режим преди уикенда“, сподели Ботас.

„През 2019 г. триумфирах в надпреварата след като потеглих  от полпозишън тук. Като цяло имам добри спомени от тази писта, както и от феновете и от атмосферата. Както вече видяхме в Маями по-рано тази година, те наистина знаят как да правят шоу тук! Темпото ни в Сузука беше добро. Заради това с нетърпение очаквам да се върна на пистата тази седмица, тъй като ще внесем и някои допълнителни подобрения. Ако си напишем домашното в петък и събота, ще успеем да се включим в борбата по време на състезанието и да спечелим ценни точки“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Съотборникът на Ботас Гуаню Жу отново ще влезе в ролята на ученик. Пилотът на Алфа Ромео не позната пистата в Тексас тъй като трасето не приема стартове от F2.

„Очаквам с нетърпение да бъда в Остин, тъй като това отново ще бъде нова писта, която тепърва ще разучавам. Беше жалко, че не успяхме да спечелим точки на Сузука, но поне видяхме, че все още може да сме близо до средата на колоната. Темпото, което показахме, беше обещаващо“, заяви Жу.

„Миналата седмица прекарах няколко дни в базата ни в Хинвил, подготвяйки предстоящите състезания в симулатора. Наистина нямам търпение да се върна в автомобила. Предстоят ни още няколко подобрения тук. Надоявам се, че метеорологичните условия ще ни позволят да се възползваме максимално от тях. Както винаги, добрата квалификация в събота ще бъде важна заради малките разлики в средата на полето. Имаме всички шансове да водим близка борба в средата на колоната и да се върнем към добавянето на точки към актива си“, добави пилотът на Алфа Ромео.

Шефът на Алфа Ромео също иска неговият отбор да се върне в зоната на точките и да се състезава в по-нормални условия.

„Надпреварите в Остин и Мексико Сити ни дават възможност да се състезаваме при по-обичайни условия. Не може да се отрече, че очаквахме повече от състезанията в Азия, особено от Япония, тъй като бяхме внесли някои подобрения. В крайна сметка условията бяха такива, че не успяхме да изразим пълния си потенциал. Все пак автомобилите ни се оказаха бързи на сухо и това е положителното, което донесохме със себе си и върху което планираме да надграждаме“, каза Васьор.

„Ботас и Жу прекараха известно време във фабриката миналата седмица, работиха на симулатора и се подготвяха за предстоящите състезания. Както винаги, целта ни е да се върнем в точките, да затвърдим позицията си в шампионата на конструкторите и да завършим сезона на високо ниво. Трябва да сме на върха на представянето си от петък нататък, за да донесем резултати в неделя. Накрая бих искал да поздравя и Гран при на САЩ в Тексас за достигането на десетото им издание. Това бяха десет години на изпълнени с екшън и спиращи дъха състезания. Сигурен съм, че ще направим всичко възможно да отпразнуваме това постижение на пистата“, допълни шефът на Алфа Ромео.