Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури най-сетне си прибра оборудването от Австралия

Алфа Таури най-сетне си прибра оборудването от Австралия

540
0
оборудване, падок, Гран при на Австралия
снимка: ATP

Работата в завода на Алфа Таури във Фаенца спря още на 24 март заради наложената в Италия карантина вследствие на пандемията от COVID-19. От днес пък тече триседмичната пауза, договорена между шефовете на отбори на Формула 1. Въпреки това обаче, екипът получи специално разрешение да отвори за ден. Причината е, че тимът най-после е получил разрешение от полицията в Италия да си прибере оборудването от едно от летищата в Милано. То е там след несъстоялата се Гран при на Австралия. Тимът не можеше да го получи заради пълната блокада в страната.

„След дълги разговори с DHL най-накрая трябваше сами да поискаме от полицията да отпадне заплахата от затвор, за да отидем и да вземем оборудването”, описа ситуацията шефът на тима Франц Тост.

„Ситуацията в Италия е плашеща”, продължи австриецът, „но получихме разрешение и изпратихме част от персонала си в Милано. След това наистина можем да затворим нашата фабрика. В момента тук нямаме случаи на коронавирус. Предприехме важни стъпки още през февруари, за да не допуснем някое от епидемичните огнища в Италия да достигне до фабриката”.

Отборът на Алфа Таури се намира в някогашната фабрика на Минарди във Фаенца, провинция Емилия Романия. Градът се намира на около 50 км от Болоня и има около 60 000 жители.