Начало Избрани Алфа Таури подготвя голям пакет с актуализации за Сингапур

Алфа Таури подготвя голям пакет с актуализации за Сингапур

553
0
Алфа Таури F1
снимка: Спас Генев

Алфа Таури подготвя голям пакет с актуализации за Сингапур. Отборът от Фаенца се надява да направи така желаната крачка напред. Подобренията в автомобила AT04 са „вдъхновени“ директно от невероятната аеродинамична концепция на големия брат Ред Бул.

Алфа Таури изживява една изключително трудна кампания. Италианският екип има актив от три точки от началото на сезона и заема последното място при конструкторите. Интересен факт е, че тази година Алфа Таури има повече пилоти (Юки Цунода, Ник де Врис, Даниел Рикиардо и Лиам Лоусън) отколкото класирания в топ 10 [3]

Алфа Таури спешно се нуждае от подобрения, които да подобрят представянето на болида AT04. Затова екипът ще работи все повече с Ред Бул. Според главният изпълнителен директор Петер Байер, пакетът с новости в Сингапур се основава на философията на Ред Бул. Австриецът очаква новите части да доведат до така чаканата крачка напред.

„Няма бързи печалби. Искам да кажа, че тази година видяхме някои невероятни промени в класирането. Първо в челото се появи Астън Мартин, а след това изведнъж се появи и Макларън“, сподели Байер.

„Според мен този напредък наистина се дължи на факта, че всички разбраха, че автомобилът на Ред Бул е най-добрият по отношение на философията на дизайна. Тяхната концепция генерира невероятно притискане, заради което всички опитват да я изкопират.“

„Предстои ни голямо подобрение за Сингапур. То ще следва същата философия като на Ред Бул. В крайна сметка всички се приближават към тяхната концепция. Това ме кара да смятам, че следващата година ще бъде изключително интересна“, каза още CEO-то на Алфа Таури.

По-рано тази година новото висше ръководство на Ред Бул обмисляше продажба на Алфа Таури. В крайна сметка обаче австрийците решиха да запазят втория си тим и да разработят план за подобряване на неговите резултати. Според него, Алфа Таури и Ред Бул ще имат много по-тясно сътрудничество в аеродинамичен план. Байер все пак потвърди, че Алфа Таури ще запази част от своята автономност

„С ограничението на разходите и техническите правила почти не можеш да бъдеш в партньорство с някой друг. Трябва да бъдеш отбор от F1“, призна Байер.

„Трябва да преминем през този процес на израстване, после през „юношеството“ и да започнем да стъпваме на собствените си крака. Това очевидно не е в противоречие с получаването на подкрепа от Ред Бул. Също така смятам, че това е нещо, което наистина трябва да постигнем.“

„Ние все още можем да използваме техническото сътрудничество, защото не сме го правили в миналото. Това вече е добре известно за всички. Ако се замислите за важността на окачването в днешно време и за това, че не използваме окачването, което ни е позволено да използваме, това просто беше една голяма грешка“, завърши главният изпълнителен директор на Алфа Таури.

Догодина екипът от Фаенца ще носи друго име. Според слуховете, спонсор на отбора ще бъде модната компания Hugo Boss. Сред спряганите имена са „Boss GP“ или „Boss Orange“.