Начало Избрани Алфа Таури подписа договор с Orlen

Алфа Таури подписа договор с Orlen

644
0
Алфа Таури лого
снимк,а, Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури привлече бивш спонсор на Алфа Ромео. Базираният във Фаенца отбор подписа договор с Orlen. Полската петролна компания продължава присъствието си в F1 след като имаше партньорство със Заубер/Алфа Ромео през последните три сезона в F1.

Днес Алфа Таури обяви многогодишно партньорство с PKN Orlen. Това е една от най-големите петролни и газови компании в Централна Европа. Подобно на F1, Orlen е глобален бранд, който оперира в около 100 държави на шест континента. Това партньорство ще осигури перфектната маркетингова платформа, за да продължи да повишава осведомеността за марката и да улесни редица международни активации на марката.

Логото на Orlen ще бъде поставено на няколко основни места на болида AT04, който ще види бял свят съвсем скоро. Името на полската компания ще присъства на задното крило на автомобила, както и върху костюмите на пилотите на Алфа Таури Юки Цунода и Ник де Врис.

„Групата Orlen е най-значимият мултифункционален концерн в Централна Европа, който обслужва повече от 100 милиона клиенти. Глобалната разпознаваемост на марката е от съществено значение за постигането на стратегическите ни цели. Почти половината от приходите на Групата идват от продажби в чужбина“, каза Даниел Обайтек.

„Ето защо ние последователно се фокусираме върху спортното спонсорство. Това е едно от най-важните фактори на нашето присъствие в най-престижните състезателни серии. Благодарение на експозицията на F1 достигаме до стотици милиони фенове по целия свят. От години изграждаме последователна маркетингова стратегия в Полша и в чужбина. Ще продължим да използваме огромния потенциал на спорта с новото си сътрудничество със Скудерия Алфа Таури“, добави главният изпълнителен директор на Orlen.

Ръководството на Алфа Таури също приветства партньорството с полския петролен гигант.

„Радвам се, че започваме сезона 2023 с такива положителни новини за отбора. Orlen е една от водещите петролни и газови компании в Централна Европа. Това партньорство ще им позволи да увеличат още повече познаваемостта на марката си чрез глобалните платформи, които предлагаме като отбор. Очаквам с нетърпение да видя логото им върху новия ни автомобил по време на премиерата ни в Ню Йорк следващия месец. Също така нямам търпение да наблюдавам как ще се развива това партньорство през следващите години“, каза шефът на Алфа Таури Франц Тост.

Тази седмица Алфа Таури приключи няколкодневен частен тест на пистата Имола. В него участваха Цунода и Де Врис. Двамата караха по-стар болид на екипа от Фаенца и използваха активно гуми за мокър асфалт.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)