Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури представи AT01

Алфа Таури представи AT01

2967
0
AT01
Новият болид AT01, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Алфа Таури представи болида си за новия сезон във Формула 1. Това е AT01, като буквите са съкращение от името на отбора, а цифрите символизират първата кола на тима от Фаенца под новото му име.

Колата е с различна цветова схема от предшествениците, като е основно в бяло, синьо и черно. Церемонията се състоя в Залцбург в базата на Ред Бул Hangar 7. Водещ на събитието беше бившият пилот от F1 и настоящ коментатор Дейвид Култард.

Алфа Таури AT01
Алфа Таури AT01, снимка: Ред Бул Контент Пуул

До миналия сезон по-малкия отбор на Дитрих Матешиц се казваше Торо Росо. Алфа Таури е моден бранд на Ред Бул, който беше представен преди повече от 2 години. Целта на смяната на името е именно той да бъде лансиран и популяризиран.

Титулярни пилоти на тима тази година ще са Пиер Гасли и Дани Квят. Двамата присъстваха на церемонията. Утре екипът ще има шейкдаун на пистата Мизано в Италия.

„Имаме ново име на отбора и ново оцветяване, каза Квят. – Технически тимът ни ще продължи еволюцията от миналата година. 2019 г. бе силна по отношение на представянето ни. Искаме да продължим по този начин и през тази. Работихме много здраво зад сцената.“

Шефът Франц Тост каза, че тимът е оптимистично настроен за сезона заради много добрите резултати на новото шаси и на новата задвижваща система на Хонда при симулациите и дино тестовете. Той очаква Алфа Таури да бъде в топ 5 при конструкторите.

 

Запис от церемонията можете да видите долу: