Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ако слушате Мерцедес, звучи сякаш с този болид ще отпадат в...

Алонсо: Ако слушате Мерцедес, звучи сякаш с този болид ще отпадат в Q1, но всъщност са бързи

9330
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо остана четвърти в квалификацията за Гран при на Австралия и заяви, че е доволен от тази си позиция. Освен това отбеляза, че въпреки коментарите от страна на Мерцедес F1 W14 всъщност има скорост.

„Колата на Мерцедес е много бърза. Ако ги слушате, звучи сякаш с този болид ще отпадат в Q1, но всъщност са бързи“, заяви Алонсо

„Съгласен съм“, бе репликата на Карлос Сайнц, който бе в този момент заедно с пилота на Астън Мартин.

„Аз съм доволен от четвъртото място в една толкова натоварена сесия“, продължи Алонсо. „На моменти бе трудно да се преценят условията на пистата. Ние изглежда постигаме напредък във всяка сесия. Чувствах се добре в колата. Мисля, че това бе една от най-добрите ни квалификационни сесии този сезон (изминали са три – б.р.) и с най-малка разлика до полпозишъна.“

„Да видим какво ще можем да направим утре, защото състезателното темпо изглежда е една от силните ни страни. Очакваме да е трудно да се изпреварва. Но определено ще е интересно състезание с множество неизвестни при това по-хладно време. Целта е да вземем колкото се може повече точки“, каза още Алонсо.

Ланс Строл записа шесто време в Q3 и сподели, че за него квалификацията е била удоволствие

„Пистата е страхотна да натискаш здраво, а управлението бе чудесно. Отборът записа чудесно класиране въпреки сложните условия. Беше трудно да се разбере в кой момент точно гумите ще са в най-добро състояние – температурите се променяха постоянно. За Q3 имах останал само един комплект софт. Тоест може би бях в състояние да извлека още малко от колата. Разликите са невероятно малки, а ние сме в страхотна позиция да се борим за хубави точки утре“, коментира канадският пилот.

Шефът на Астън Мартин в F1 Майк Крак също отбеляза колко близка бе битката в квалификацията на пистата Албърт парк.

„Затова се постарахме да намерим баланс между пестенето на гуми и да не изтървем най-добрите моменти на трасето. Бяхме внимателно, играхме разумно. Ланс извлече максимума от единствения софт, който му остана за Q3. Фернандо направи силна сесия със силни и чисти обиколки“, обясни Крак.