Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Според Алонсо изпускателните системи ще са ключовия елемент през 2013 г.

Според Алонсо изпускателните системи ще са ключовия елемент през 2013 г.

19
0
Лука ди Монтедземоло,Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

През миналата година бързо стана ясно след началото на предсезонните тестове, че колата на Ферари няма да е особено добра. Сега целта на Скудерията е да не се стигне до подобно развитие, защото италианците не могат да си позволят нова грешка. Ферари използва аеродинамичния тунел на Тойота в Кьолн, след като този в Маранело даде грешни данни през миналата година. Затова сега Фернандо Алонсо не се притеснява за нов провал.

„Технически погледнато изпускателната система ще е ключът към успеха през тази година“, обясни Алонсо в Мадона ди Кампилио. „Няма да е толкова важно колкото преди две години, но и миналата година видяхме, че ауспусите играят важна роля.“

Работата с гумите според испанеца не е особен проблем. През 2012 г. Ферари имаше проблем с работа на твърдите гуми, но според последните информации, смесите през тази година ще са значително по-меки.

„Гумите са еднакви за всички и ако са в рамките на нормалното няма да дадат голяма разлика.“

Все още не е ясно, дали календарът ще бъде от 20 състезания, но Алонсо продължава политиката на отбора да натиска ФИА за повече тестове. За разлика от останалите отбори италианците разполагат със собствена писта, а работата с компютърните симулации явно не е сред силните страни на Скудерията.

„Двайсет състезания са прекалено много. Би било много по-добре, ако намалим състезанията и увеличим времето за тестове.“