Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо би се върнал в F1 само ако има кола, с която...

Алонсо би се върнал в F1 само ако има кола, с която да печели

2248
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Тойота

Фернандо Алонсо заяви, че би се върнал във Формула 1 само ако разполага с кола, с която може да печели. Испанецът се оттегли от Гран при след края на миналия сезон и направи пълна кампания в Световния шампионат за издръжливост (WEC).

Той спечели на 2 пъти 24-те часа на Льо Ман с Тойота. Вторият път бе миналия уикенд в екип с Казуки Накаджима и Себастиан Буеми. Алонсо обаче не поднови договора си с японския тим за следващия сезон и се появиха информации, че през 2020 г. той може да се върне в F1 с екипа на Ферари.

“Ако Формула 1 стане отново атрактивна възможност, няма съмнение, че ще се върна, каза 37-годишният пилот. – Имах контакти с Мерцедес през 2016 г., когато Нико Розберг реши да се оттегли. Говорих с Тото Волф, но в крайна сметка не достигнахме до споразумение.

Тогава бях в Макларън и не беше лесно да се намери решение. Отворен съм за интересни предложения в бъдеще. Ако реша да се върна във Формула 1, това ще бъде само при положение, че имам реален шанс да спечеля световната титла. Не се интересувам от проекти, които започват от нищото.“

Запитан какво би посъветвал бившия си отбор Ферари в момента след трудното начало на сезона, Алонсо отвърна:

„Трябва търпение. Не е лесно, когато от теб се очаква да печелиш всяка седмица. Когато бях там, не ни достигаха технически ресурси и умения. Но бяхме конкурентноспособни. Сега колата е конкурентна, но прекомерното напрежение не помага. А и в Мерцедес са много силни.“