Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Бяхме твърде бавни през целия уикенд

Алонсо: Бяхме твърде бавни през целия уикенд

53
0
Макларън,Щофел Вандоорн

Фернандо Алонсо призна, че колата му е била твърде бавна през целия уикенд в Гран при на Бразилия и това не му е дал никакъв шанс да се бори за спечелването на точки. Испанецът завърши 17-и след наказание от 5 секунди за пренебрегване на сини флагове. Съотборникът му получи същата санкция, като бе класиран 15-и.

„Беше тежък ден, каза Алонсо, който се оттегля от спорта след края на сезона. – Рискувахме малко със стратегията, като спряхме в бокса много рано за нови гуми, за да изпреварим някои коли пред нас. Но това в крайна сметка не проработи.

Медиум гумите ни получиха мехури и не бяхме конкурентни във втората част от състезанието. Освен това единия ми питстоп не премина гладко и загубих време при него. Като цяло бяхме твърде бавни през целия уикенд. Нямахме темпото да сме в топ 10, независимо от стратегията.“

Вандоорн пък остана доволен от представянето си в състезанието, като смята, че е постигнал максималния резултат с оглед на потенциала на колата. В хода на надпреварата той изпревари Алонсо и след 1 стоп за смяна на гуми в крайна сметка завърши пред двамата пилоти на Уилямс.