Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо дари защитно оборудване и предпазни маски на здравната система в родината...

Алонсо дари защитно оборудване и предпазни маски на здравната система в родината си

724
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

Фернандо Алонсо дари през УНИЦЕФ защитно оборудване и предпазни маски на здравни работници в родината си Испания. В страната до днес има над 100 000 потвърдени случая на заразени с COVID-19, а починалите са над 9000. Наложена е строга карантина и на хората се разрешава излизане от домовете им единствено за работа, спешни случаи и пазаруване на храна.

Алонсо, който работи с УНИЦЕФ още от 2005 г., се опитва да помогне в кризата, притеснен от ситуацията в родината си

Благодарение на неговото дарение здравни работници в Испания ще получат 4000 комплекта лично защитно оборудване и 300 000 предпазни маски.

„Слава Богу, напълно игнорирам политиката. Взетите мерки [срещу пандемията в Испания] не ми изглеждат нито правилни, нито погрешни. Грижа ме е за семейството, приятелите, за тези в Италия, Китай… Факт е – не мое мнение, че можеше да се вземат и други мерки. Но има и страни, където ситуацията е далеч по-зле: Англия, където сега предприемат нещо или Съединените щати.”

Независимо от мнението си относно мерките в Испания, Алонсо участва и в инициатива на Рафаел Надал и Пау Гасол

Тенисистът, който има в кариерата си 19 спечелени турнира от Големия шлем и десетки други успехи в различни първенства и един от най-успешните европейски баскетболисти призоваха в социалните мрежи испанските спортисти да съберат 11 000 000 евро за испанския Червен кръст за борба с коронавируса. Малко по-късно Алонсо оповести, че също се включва в инициативата. В нея участват още многократният MotoGP шампион Марк Маркес и брат му Алекс Маркес, Икер Касияс, Андрес Иниеста, Давид Силва и др.