Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Днес си казах – какво прекрасно място за състезания

Алонсо: Днес си казах – какво прекрасно място за състезания

76
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не е допълнително мотивиран за успех след миналогодишния кошмар на пистата Яс Марина в Абу Даби, където се прости с титлата. В отлично настроение испанецът обясни, че практически короната през 2010 г. не е била загубена в последното състезание, а още в надпревари като тези във Валенсия или Силвърстоун, където колата на Ферари е била добра, а състезанията – не.

Спах отлично снощи, пътувах комфортно – разказа двукратният световен шампион, добавяйки, че всичко е било по-приятно от полетите до Корея и Индия и пътуването с кола, и т.н. – Бях в басейна на хотела сутринта и си казах – наистина, какво прекрасно място за състезания.

По никакъв начин според испанеца драмата от миналата година не влияе на нищо в настоящия момент, като е ясно, че с въвеждането на DRS картината от финала през 2010 г. би била различна.

Да, с DRS изпреварванията станаха малко по-лесни – каза още Алонсо и отново продължи с анализа на събитията от миналия сезон. – Определено можехме да имаме и по-добра стратегия, но истината е, че не бяхме достатъчно бързи. Това бе ясно още от квалификацията, завършихме седми, но реалната ни скорост бе да сме пети, ако имахме повече скорост нямаше да е проблем да изпреваря Виталий [Петров] за 2-3 обиколки, но не такъв бе случаят.

Алонсо обясни отново, че наистина голяма част от работата му в последните състезания е върху оформянето на предната част на новото Ферари за 2012 г., като основната цел била да се сверят данните от тунела и изследванията с тези от пистата.

Ще има много анализи и след като и задната част бъде готова, ще я изпробваме в първите тестове – каза Фернандо в допълнение по темата, която е обект на коментар и в последния брой на ClubS1.