Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Добре съм, нямам търпение за началото на сезона

Алонсо: Добре съм, нямам търпение за началото на сезона

1850
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Рено

Фернандо Алонсо написа в Туитър, че е добре като допълнение на официалното изявление от страна на Алпин относно състоянието му след вчерашния инцидент. Двукратният световен шампион пострада при пътна злополука. Последствията бяха фрактура на горна челюст и според някои източници – няколко счупени зъба.

„Благодаря на всички за благопожеланията, добре съм и нямам търпение за началото на сезон 2021“, написа Алонсо.

Междувременно испанският вестник Марка оповести изявлението на полицията в Лугано, Швейцария по повод инцидента.

„Местната полиция обяви, че малко преди два часа следобед вчера (четвъртък) във Виганело 42-годишен шофьор от Лугано е управлявал автомобила си по Виа ла Санта към Прегасона. Според първоначалните данни и поради причини, които ще бъдат установени по време на разследването, при ляв завой с цел влизане в паркинга на супермаркет той се е сблъскал с 39-годишен испански гражданин, който е карал велосипеда си и е преминавал покрай паркирани вдясно в редица коли. Ударът е бил в дясната част на автомобила“, се казва в съобщението.

Според тима на Алпин Алонсо ще е в състояние постепенно да възобнови тренировките си след неколкодневна почивка вкъщи. Той е за 48 часа под наблюдение в болница, след като претърпя операция на горната челюст.