Начало Избрани Алонсо доволен от деветото място в Q3

Алонсо доволен от деветото място в Q3

537
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Пирели

Фернандо Алонсо заяви, че квалификацията в Мексико Сити е преминала по-трудно от очакваното за него. Пилотът на Алпин завърши на девета позиция след изтичане на времето в Q3 и остана точно зад Ландо Норис. Макар да е в дъното на топ 10, Алонсо бе доволен от резултата си в сесията.

Алонсо имаше добро темпо и прескочи с лекота Q1 и Q2. В последния си опит в Q3 той беше на чиста писта. Въпреки това той не разполагаше с достатъчно скорост, да се класира на по-висока от деветата позиция в днешната Гран при на Мексико.

„Вчера беше малко по-трудно, отколкото очаквахме. Все пак сме доволни, че сме на девета позиция на стартовата решетка за днешното състезание. Добре е, че се намираме в чистата част на решетката и сме точно зад Ландо“, сподели Алонсо.

„Като цяло не се чувствах толкова бърз и имах проблеми с баланса на автомобила. Бях десети и в Q2. Затова смятам, че деветото място беше потенциалният ни максимум в края на квалификацията в Мексико Сити.“

„В Мексико не можем да приемаме нищо за дадено заради уникалните температури и огромната надморска височина. Същото важи за всички участници през този уикенд. Ще направим всичко възможно да вземем точки при карирания флаг“, добави пилотът на Алпин.

Алпин все още държи разлика от 11 точки пред Макларън. Двата екипа водят вълнуваща битка за четвъртото място при конструкторите. Балансът на силите се променя във всеки един старт, което прави тази битка още по-епична.

Съотборникът на Алонсо Естебан Окон ще потегли десети от днешната Гран при на Мексико. Французинът се намира до двукратния световен шампион. Зад него е Даниел Рикиардо с втория Макларън. По този начин отборите от Енстън и Уокинг отново ще спорят в директна битка помежду си в дългата надпревара. Окон заяви, че ще се възползва от всяка една възможност, която се появи пред него.

„Това е добър отборен резултат за Алпин, тъй като и двамата с Фернандо сме в челната десетка. Това винаги е била минималната ни цел за квалификацията“, заяви Окон.

„Справихме се добре и успяхме да използваме максимално потенциала на автомобила. Все пак смятам, че можехме да запишем по-добър резултат след солидното ни представяне в Q1 и Q2.“

„Въпреки това разликите са толкова близки. Ние сме в борбата за точките зад водещите тимове. Знаем, че днес ще има тежка битка. Трябва да сме в най-добрата си форма като отбор, за да спечелим добри точки от състезанието. Знам, че ще бъдем готови да се възползваме от всички възможности, които се появят пред нас“, допълни пилотът на Алпин.