Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Другите пилоти на мое място щяха да се откажат след първата...

Алонсо: Другите пилоти на мое място щяха да се откажат след първата обиколка

85
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че другите пилоти на негово място не биха опитали да продължат състезанието за Гран при на Азербайджан след първата обиколка. Пилотът на Макларън беше ударен от Сергей Сироткин малко след старта, след което едва стигна до бокса с две спукани гуми – предна и задна дясна.

След като те и предното му крило бяха сменени, Алонсо се върна в надпреварата с повреди по пода. Въпреки това испанецът стигна до 7-ото място на финала, като показа упоритост и борбеност, като определи карането си като най-доброто в живота си.

„Много лудо състезание, заяви Фернандо след финала. – Още едно 7-о място, което днес беше резултат от постоянство и върхово представяне. Смятам, че никой друг нямаше да стигне до бокса. Щеше да паркира колата.

А ако все пак стигнеше да бокса, щеше да се откаже. Но ние не направихме това и се борихме за всяка десета от секундата във всяка една обиколка. Мисля, че това беше най-доброто състезание в живота ми.”

Алонсо заяви още, че е доволен от спечелените точки, които оставиха Макларън на 4-ото място при конструкторите пред Рено: „След като ми казаха какви са повредите, смятах, че няма да мога да завърша или ще бъда много бавен. Но започнах да изпреварвам коли пред мен и колата за сигурност ми помогна в края. Така че постигнах изненадващ резултат с повредена кола.”