Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо едва ли ще кара във Формула 1 догодина, смята Де ла...

Алонсо едва ли ще кара във Формула 1 догодина, смята Де ла Роса

1435
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

Фернандо Алонсо едва ли ще се върне във Формула 1 през 2020 г. Това смята неговият сънародник и добър приятел Педро де ла Роса. Последният е бивш пилот от F1, като дълги години беше тестпилот на Макларън.

Алонсо се оттегли от Формула 1 след края на 2018 г., но заяви, че може да се върне в бъдеще само при добра оферта от конкурентен отбор. Фернандо ще бъде на Монца за Гран при на Италия, като испанецът изпълнява ролята на посланик на Макларън.

В уикенда на Монца Алонсо ще се срещне с шефовете на тима от Уокинг. На нея ще бъде дискутирано неговото евентуално участие с тима в Индикар и 500-те мили на Индианаполис през 2020 г. От Макларън вече обявиха, че Ландо Норис и Карлос Сайнц остават титуляри в тима от F1 и през следващия сезон.

“Мисля, че за Фернандо сега има много малко опции да се върне във Формула 1, заяви Де ла Роса пред Cadena Ser. – Но да кажа, че няма шанс това да се случи няма да е правилно, защото не знаем какво ще направи Фетел и останалите.

Но истината е, че за 2020 г. ще е много трудно той да се върне. Мисля, че първо догодина той ще иска да се концентрира върху рали Дакар. И второ, не знам дали ще има качествено място за него във Формула 1.“

Според Де ла Роса повече възможности за Алонсо да кара в F1 може да се отворят за 2021 г.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter