Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо е готов да се върне в F1, убеден е Бриаторе

Алонсо е готов да се върне в F1, убеден е Бриаторе

1750
0
Фернандо Алонсо
снимка: Спас Генев

Фернандо Алонсо е готов да се върне във Формула 1, убеден е бившият шеф и мениджър на испанеца Флавио Бриаторе. Името на двукратния световния шампион отново се свързва с Гран при след трансферната въртележка от миналата седмица. Твърди се, че Алонсо води разговори с тима на Рено, с които спечели и двете си корони в F1.

„Фернандо е мотивиран. Една година извън Формула 1 му помогна. Детоксикира се и го виждам по-спокоен, готов за завръщане”, заяви Бриаторе

„Във Формула 1 формулата винаги е била да откриеш точния екип. Трябва ти един пилот, който да е съсредоточен върху шампионата и друг, който да взима сериозни точки, да ги краде от съперниците. [Себастиан] Фетел плати за това, че в тима му дойде много бързо момче. Ситуацията изненада и него, и отбора, както се случи в Макларън с [Люис] Хамилтън (и Алонсо)”, допълни той пред Гадзета дело Спорт.

„Наличието на двама пилоти на едно и също ниво в тима означава риск да си крадат точки един на друг. Ферари залага всичко на Льоклер и това е добре, защото, както имах възможност да споделя миналата година, той е бъдеща звезда. Не знам какво ще стори Фетел. Бях малко изненадан от решението на Ферари, тъй като сезон 2020 все още предстои, а вече говорим за 2021 г. Не мисля, че ще отиде в Мерцедес – там е същото като в Скудерията. Имат си Хамилтън с чудесен съотборник в лицето на [Валтери] Ботас, има ли смисъл да ги разбутват?”

 

View this post on Instagram

 

En todo paseo con la naturaleza uno recibe mucho más de lo que busca. #deporte #sport #weekend @mmrbikes @226ers @kimoa

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on

Според шефа на Макларън Рейсинг Зак Браун привличането на Алонсо от страна на Рено е лесно за взимане решение

„Чух се с него и поровичках малко. Мисля, че не е взел решение. Но ако бях начело на Рено, щях да го сложа в колата: голямо име, бърз е, двата си шампионата ги спечели с тях, имат история. Въпросът е дали Фернандо иска да седне в болид, който в момента не изглежда способен да спечели. Не знам дали е склонен да участва в тригодишен проект”, обясни Браун.

Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард пък направо заяви, че за Мерцедес би било грешка да вземе Фетел.

„В лицето на Люис отборът има пилот, който може да печели състезания и титли. Ако мислиш да вземеш Себ, за да се подобри представянето на Люис… Много е сложно. Според мен Хамилтън няма нужда от мотивация като тази да има за съотборник четирикратен световен шампион. Мисля, че Фетел би могъл да окаже разрушителен ефект върху екипа. Бордът на Мерцедес трябва да разгледа ситуацията сериозно, ако Себ предложи да кара без пари. Но тандемът Люис – Валтери изглежда достатъчно ефективен, за да спечели още един шампионат.”