Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се връща в Рено, твърдят в Германия

Алонсо се връща в Рено, твърдят в Германия

3785
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Тойота

След като оповестиха късно снощи, че Себастиан Фетел е отказал предложението на Макларън, днес немски медии твърдят, че Фернандо Алонсо ще се върне в тима на Рено. Там се освободи място, след като Даниел Рикиардо подписа с тима от Уокинг. Британският тим официално потвърди днес привличането на австралиеца, докато от Ферари съобщиха, че са сключили двегодишен договор с Карлос Сайнц.

Всичко започна с официалното потвърждение от страна на Ферари, че след сезон 2020 тимът ще се раздели с Фетел

Това предизвика поредица предположения къде би могъл да отиде четирикратният световен шампион. Твърдеше се, че Себастиан имал предложение и от Рено, но сега близкият до него немски журналист Ралф Бах съобщи, че френският отбор почти е сключил сделка с Алонсо. Испанецът спечели и двете си титли във Формула 1 с тима от Енстън. Наскоро той заяви, че почти е наясно какво ще прави през 2021 г., но тогава като че ли отхвърли възможността за връщане в Гран при.

Според Бах Фетел отиграл ситуацията ва банк с цел да стане част от тима на Мерцедес

Договорите и на двамата пилоти на отбора от Бракли Люис Хамилтън и Валтери Ботас изтичат в края на 2020 г. За шесткратния световен шампион имаше мнения, че ще отиде във Ферари. Това обаче вече е невъзможно. Много малко вероятно е и от Мерцедес да се съгласят на вариант Хамилтън – Фетел. Бах твърди, че заради кризата в Щутгарт ще преразгледат всичките си програми извън основното производство, както и спонсорството на различни събития. Това включва оценка на проектите за Формула 1 и Формула Е. Участието в F1 струвало годишно но Мерцедес около 300 милиона евро. Бюджетите се намаляват от догодина, като извън ограниченията остават пера като заплатите на пилотите, висшия мениджмънт и стойността на маркетинга. Не е сигурно обаче, че и това ще убеди борда на Даймлер да продължи програмата.

Бах твърди, че при това положение единственият вариант на Фетел бил Астън Мартин. Лорънс Строл и Тото Волф търсели допълнителни инвеститори за „бъдещ проект във Формула 1”. Това връща слуховете, че може би канадският милиардер ще купи отбора на Мерцедес. Не е ясно обаче как се вписва Фетел. Единият кокпит е зает от сина на Строл Ланс, а Серхио Перес има договор до края на 2022 г. Ако пък се случи сливане на отбора на Мерцедес и този на Рейсинг Пойнт, то тогава ще останат 2 места и пак не е съвсем ясно как Строл и Волф биха предпочели Фетел пред Хамилтън.