Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Има логични решения, с които да наваксаме 2 секунди

Алонсо: Има логични решения, с които да наваксаме 2 секунди

28
0
алонсо

Фернандо Алонсо вярва, че тимът му Макларън-Хонда има логични решения, чрез които може да навакса повече от 2 секунди на обиколка за 2016 г. Ако това стане, то би трябвало екипът от Уокинг да се върне в битката за челните позиции. Основният проблем за Макларън през миналия сезон беше слабата и неиздръжлива задвижваща система на Хонда.

Двигателят на японците изоставаше с близо 200 конски сили от Мерцедес, което не даде никакъв шанс на Алонсо и Бътън дори да се надяват за челни класирания. Болидът им изоставаше с около 2-2.5 сек на обиколка от шампионите най-вече заради огромния дефицит на мощност. Според Алонсо това може да бъде наваксано още за новия сезон.

„Мисля, че можем да наваксаме повече от 2 секунди дори, заяви Алонсо. – Подобренията ще дойдат отвсякъде. Не бяхме оптимизирали колата в някои отношения през годината. Сега сме по наясно със силните страни на колата и трябва да работим повече в тази посока да ги развием.

Знаем, че задвижващата система ни ограничаваше най-вече, а за 2016 г. няма радикални промени в правилата по отношение на дизайна на болида и философията. И ако приложим някои от решенията ни и всичко работи според очакванията ни, спечеленото време на обиколка ще бъде много голямо.”