Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Има подобрение в поведението на колата в сравнениe с предишния старт

Алонсо: Има подобрение в поведението на колата в сравнениe с предишния старт

44
0
Фелипе Маса

45 и 51 обиколки завъртяха днес на пистата Яс Марина в Абу Даби пилотите на Ферари Фернандо Алонсо и Фелипе Маса. Двамата отново имаха разширена програма, включваща както обичайните задачи за състезателния уикенд, така и работа с експерименталните гуми на Пирели и някои последните решения на компоненти за болида на Скудерията за 2012 г.

Точно както в Индия предишния път, и сега загубих известно време. Тогава бе проблем с двигател, днес – излитане от пистата – коментира в края на деня Алонсо. – Не че имаше някакъв конкретен проблем в първия завой, но ако там докоснеш бордюра при спиране, губиш прилепяне. Дразня се, че пилея така времето си, но преди всичко съжалявам за механиците, тъй като им се отвори допълнителна работа. Ще се опитам да им се реванширам утре с добър тур в квалификацията. Аз лично не изпитвах нови елементи днес, така че основно сравнявах две нива на аеропритискане и работих с гумите за догодина.

Фернандо както обикновено не искаше да прави заключения въз основа на времената от петък, като и смяташе, че едва ли ще е в състояние да се бори за полпозишън или победа.

Първите впечатления обаче са, че има подобрение спрямо очакваната ни форма. Условията на пистата се подобриха за втората тренировка, но с меките гуми определено се чувствам чудесно. Темпото и с по-твърдата смес обаче изглежда добро – допълни испанецът.

Маса изпробва за пореден път прословутото вече предно крило, което и днес вибрираше доста. Той обаче каза, че не усеща нищо, докато кара и бе доволен от свършената работа, а освен това се надяваше този път нищо да не му се случи в състезанието и да направи чиста дистанция. Фелипе е с променен дизайн на каската си в Абу Даби и сам обясни защо:

– Това е в чест на 20-ата годишнина, откакто Аертон Сена спечели третата си титла. Шлемът отива после на търг и приходите ще са за фондацията, носеща името му. За мен е чест, че мога да подкрепя инициативите им.