Начало Избрани Алонсо: Имам много добри спомени от Хунгароринг

Алонсо: Имам много добри спомени от Хунгароринг

788
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо; снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо разкри какви са очакванията му за уикенда в Унгария. Пилотът на Астън Мартин се надява отново да се бори за челни позиции и да бъде най-сериозният съперник на Ред Бул. Според него, трасето край Будапеща трябва да подхожда по-добре на колата на британския тим.

Алонсо познава пистата „Хунгароринг“ по-добре от всеки друг действащия пилот в F1. Испанският ветеран спечели първата си победа във Формула 1 именно тук през 2003-та. В допълнение, Алонсо има още четири подиума в Унгария. Последното качване на почетната стълбичка бе с автомобил на Ферари през сезон 2014. Това бе и последната кампания на испанеца с отбора от Маранело

Алонсо записа шест подиума в първите 8 старта за сезона. Пилотът на Астън Мартин завърши пети в Австрия и седми във Великобритания и започна да изостава от екипи като Макларън и Мерцедес. Двукратният световен шампион заяви, че не се тревожи от временния спад на екипа. Той призна, че е спокоен за дългосрочното развитие на Астън Мартин.

„Мисля, че извлякохме максимума от предизвикателния уикенд на Силвърстоун. Беше страхотно да се състезавам пред британските фенове, а също и да прекарам известно време в новия технологичен кампус“, сподели Алонсо.

„Сега насочваме фокуса си към Будапеща. Имам много хубави спомени от състезанията на Хунгароринг. Именно тук спечелих първото си състезание в F1 през 2003 г. , с една дума точно преди 20 години. Често това е и мястото, където съм празнувал рождения си ден“, продължи Алонсо. „Ще бъде странно да празнуваме това тази година в Белгия, но да се надяваме, че ще има нещо друго, което да празнуваме този уикенд. Изпреварването не е лесно тук, но понякога има много странни състезания с непредсказуемо време, така че трябва да сме готови да капитализираме и да спечелим възможно най-много точки“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл се включи в последните шест издания на Гран при на Унгария. Канадецът има само един резултат в зоната на точките, записан през 2020 г. Строл се надява на още едно силно класиране на Хунгароринг и да помогне в борбата на Астън Мартин за второто място при конструкторите.

„Хунгароринг е супер техническа писта с много завои. Това е много различно предизвикателство спрямо Силвърстоун както за автомобилите, така и за пилотите. Стилистично, това е по-скоро като картинг писта с последователности от тесни криви и само една истинска права“, каза Строл.

„Надяваме се, че тя трябва да отговаря на качествата на Астън Мартин AMR23. Изпреварването може да бъде трудно, така че ще се стремим да намерим добър ритъм в тренировките, за да гарантираме, че ще постигнем силно представяне в квалификациите в събота. Будапеща е страхотен град, а феновете винаги носят невероятна атмосфера. Затова наистина очаквам с нетърпение да се състезавам там“, добави състезателят на Астън Мартин.