Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Катастрофата с Хайдфелд бе обикновен инцидент

Алонсо: Катастрофата с Хайдфелд бе обикновен инцидент

43
0

Най-добро време записа Фернандо Алонсо (Рено) в следобедната сесия преди втория си домашен старт от тазгодишния световен шампионат на Формула 1 във Валенсия. Двукратният световен шампион обаче счупи малко преди това предно крило, след като се удари с Ник Хайдфелд (BMW Заубер). Въпреки че не бе възхитен от случилото се, испанецът бе категоричен, че това е нормален инцидент и се случва в автомобилния спорт.

– Денят бе позитивен за нас с някои добри обиколки, а колата върви добре от началото още на първата сесия – разясни още Алонсо. – Работихме по настройките си и сме доста доволни от това, което постигнахме. Смятам, че сме в добра форма за останалата част от уикенда.

Дебютиралият днес във Формула 1 Ромейн Грожан изкара сесиите без проблеми, като вървеше доста уверено. От тази гледна точка той остана доволен от себе си – особено като се има предвид, че не счупи колата, а сам призна колко е трудно първото качване в нов автомобил.

– Дадох най-доброто от себе си, а да имам Фернандо до себе си означаваше, че мога да наблюдавам как работи по време на тренировките – това ми помогна много. Мисля, че направих добър прогрес днес, утре целта ми е да продължа в същия дух – допълни младият пилот.

Директорът на инженерния отдел Пат Саймъндс приветства лично Грожан в отбора и заяви, че е впечатлен от напредъка му през първия ден зад волана на болида на Рено.

– Той натискаше здраво, караше добре и непрекъснато прогресираше. Фернандо също имаше силен ден. Автомобилът изглежда има добро поведение. Доста сме доволни и от представянето на гумите – каза още той.