Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Когато чуваш многократно думичката Не със сигурност боли

Алонсо: Когато чуваш многократно думичката Не със сигурност боли

24
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо обяснява от една страна, че не иска да участва във вербална престрелка с консултанта в екипа на Ред Бул, д-р Хелмут Марко, за когото се говори, че управлява екипа в сянка. В същото време обаче испанецът не спира да повтаря, че не Фетел, а Хамилтън е неговият най-голям и сериозен съперник. Явно е, че Марко иска да отнеме от напрежението върху Фетел, привличайки „огъня“ върху себе си и вкарвайки Алонсо в конфликта. Сега пилотът на Ферари обаче обяснява, защо Марко се е захванал да коментира изказванията му.

„Когато многократно чуеш думичката „Не“, това със сигурност боли“, обяснява Алонсо пред TotalRace причината думите на австриеца. В миналото според слуховете от екипа на Ред Бул многократно са предлагали договор на испанеца. Официални контакти между двукратния световен шампион и Биковете имаше още през 2009 г., когато Алонсо още караше за екипа на Рено. В крайна сметка той реши да отиде във Ферари.

Марко реагира на изказвания на Алонсо в Туитър, като обяви, че испанският ас прекалено много се бърка в политическата страна на спорта, докато Фетел е напълно съсредоточен върху спортната. Пилотът на Ферари се направи на изненадан от подобно изказване.

„Мисля, че просто нещо било казано, така между другото. Нещо без значение. Не мисля, че трябва да обръщаме особено внимание на подобни думи“, заяви испанеца.