Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Колата е изчистена и добре премислена

Алонсо: Колата е изчистена и добре премислена

77
0
Фернандо Алонсо,Щофел Вандоорн

Водещият пилот на Макларън Фернандо Алонсо смята, че новата кола на тима MCL33 е изчистена като форми и добре премислена. Болидът бе показан официално тази сутрин, като е оцветен в очакваното папая оранжево, като има и синьо по предното и задното крило.

„Зимата ми беше по-кратка от обичайното, тъй като вече бях в кокпита за 24-те часа на Дайтона и още няколко теста със спортни автомобили, каза още Фернандо. – Нямам търпение да седна зад волана на колата за първи път от 3 месеца. Гледайки новата кола, се чувствам изключително развълнуван, но и неспокоен.

Знам колко важна е тази кола за тима и се надявам, че тя ще оправдае очакванията ни. Ако успеем да развием ключовите силни страни на миналогодишното шаси и да го съчетаем с подобрения мотор на Рено, мисля, че ще можем да направим крачка напред.“

Другият пилот на тима Щофел Вандоорн от своя страна коментира: „За всички в Макларън това е важна кола. Всички знаем точно колко сме вложили в нея да бъде успешна и сме изключително любопитни да видим точно колко добре ще се представи, когато тестовете започнат.

Надявам се да започнем сезон със стабилна платформа, която да можем да развием бързо и лесно.Би било страхотно да имаме гладко протекли 2 седмици тестове и да отидем в Австралия уверени. Мисля, че имахме много продуктивна зима и сме направили много способна кола.“

Новият болид вече бе изпробван на пистата Навара в Испания, видео от което можете да видите долу: