Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Липсата на скорост на правите бе изумителна

Алонсо: Липсата на скорост на правите бе изумителна

31
0

Фернандо Алонсо заяви, че липсата на скорост на правите на неговия Макларън-Хонда в Гран при на Бахрейн е била изумително голяма. Испанецът се опита да се брои със съперниците си в хода на състезанието и да стигне до зоната на точките. Той потегли 15-и и прекара много време, водейки битка с Дани Квят и Джолион Палмър.

И докато в завоите той бе много конкурентен, на правите губеше много време. По радиото Алонсо каза, че никога не се е състезавал с толкова малко мощност спрямо съперниците в живота си. В края на надпреварата той намали темпото заради технически проблем и се прибра в бокса в предпоследната обиколка.

„Беше разочароващо състезание, каза Алонсо след финала. – Дефицитът на мощност и скорост на правите днес беше изумителен. Понякога гледах в огледалата в началото на правите и виждах другите коли да са 300-400 метра зад мен. Съответно напълно забравях за тях и започвах да сменям настройки от волана.

И следващото нещо, което виждах, когато натисках спирачките за първия завой, е една от тези коли до мен. Движехме се близо до зоната на точките, но това не беше достатъчно. Днес в нито един момент нямахме темпото от Австралия и Китай. В края имахме проблем и решихме да приберем колата.”

Другият пилот на тима Щофел Вандоорн изобщо не успя да стартира. Той не можа да стигне до стартовата решетка, тъй като получи повреда в хибридната система MGU-H. Същият проблем имаше Алонсо в квалификацията на Сахир и не записа време в нейната втора част.

Специални материали за философията и разбиранията на Алонсо, както и в какво се коренят проблемите на Хонда във Формула 1, може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (203).