Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес в битката за титлата и завърналият се Алонсо

Мерцедес в битката за титлата и завърналият се Алонсо

ClubS1, брой 251

4553
0

Добрата скорост на Мерцедес в надпреварите за Гран при на Русия и Турция накара много експерти да прогнозират, че тимът от Бракли вероятно ще успее за осма поредна година да остане на върха, Люис Хамилтън да спечели осмата си корона и да стане пилотът с най-големи успехи в историята на Формула 1. Победата на Макс Верстапен в Гран при на САЩ поразклати малко тези прогнози, но при всички случаи F1 W12 демонстрира отличните си качества като цяло. Така съперниците от Ред Бул отвориха поредната полемика за някои технически решения в „черната стрела“ в отговор на атаките от страна на шампионите, довели на промени като процедурите при смяна на гуми. Всичко това са теми в този брой. Анализ на основните характеристики на Мерцедес, детайли около работата на задвижващата система и задното окачване на шампионите, както и промените в действията на механиците при смените.

Фернандо Алонсо и начинът му на работа в Алпин

Завръщането на Фернандо Алонсо и начинът му на работа в Алпин е друга тема, която е доста любопитна през настоящия сезон. Представянето на испанеца е обнадеждаващо за неговите фенове и евентуално още по-оспорвана борба през следващата година – или години.

Още по-големи са очакванията обаче за завръщане на Ферари в челото.

Работата по новия болид е обект на друг материал в този брой, а назад към славното минало на Скудерията пък ни връща отново Паоло д’Алесио. В своята поредица в този брой той разказва за легендарния модел 312 PB, спечелил 10 победи от участието си в 10 състезания за издръжливост през 1972 г.

Малко по-далечна е перспективата за битки в челото на Астън Мартин, но проектът им за ново предприятие е забележителен и също хвърляме поглед към него.

При всички случаи обаче в следващите седмици вниманието на всички ще бъде насочено към наистина невероятната битка между Люис и Макс, Мерцедес и Ред Бул в прекрасния им двубой през настоящия сезон.

Както обикновено, броят ви чака в дигитален формат на сайта e-spisanie.com!

Списание ClubS1 е част от програмата за лоялност на Shell – ClubSmart. Вече можете да получите достъп до електронния вариант на списание ClubS1 и с ваучер, като замените част от своите ClubSmart точки.

Приятно четене!
Иван Тенчев