Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Можем да сме доволни

Алонсо: Можем да сме доволни

32
0
Фернандо Алонсо

Победите в квалификацията явно не са по силата на пилотите на Ферари през 2012 г. Така бе и днес в Южна Корея, където Фернандо Алонсо остана на четвърта позиция на близо 0,3 сек зад победителя Марк Уебър. Въпреки това в Скудерията явно не са недоволни от постигнатото.

“Определено се чувствам щастлив”, заяви Алонсо след края на квалификацията. “По същото време преди седмица в Япония бяхме шести и 11-и. Така че явно сме подобрили представянето си.”

Тим шефът Стефано Доменикали също споделя това мнение:

“Целта ни бе класиране на втора или максимум трета редица. Така че постигнахме тази си цел. Резултатите отразяват обективно съотношението на силите. Ние сме близо до Люис.

Знаехме, че Ред Бул ще са много силни в азиатските състезания. Ако сравним обаче изоставането си тук в квалификацията, с това в Сингапур и Япония ще се види ясно подобрение. Изоставането ни спрямо първата редица е малко. Това е важно, защото запазва нашата мотивация.

Нормално е пилотите никога да не са доволни от колата си. Те винаги искат да подобряват времената си. В първата част нещата бяха на косъм, но за щастие се справихме. Фернандо искаше да подобри времето си и в същото време да запази комплекта супер меки гуми.”

“В състезанието обикновено сме по-бързи отколкото в квалификацията”, изрази оптимизъм Фернандо Алонсо. “За да атакуваме Ред Бул обаче ни трябва перфектна кола. А те бяха начело в почти всички сесии. Това определено е най-добрата кола тук. Но в състезанието, ако изберем най-добрата стратегия и се справим с гумите смятам, че и ние ще сме бързи.

При тях главният коз е колата, докато при нас е отбора. Ние сме един сплотен екип, който вярва във възможностите на всеки свой член. В състезанието стратегията и стартът са много важни. А мисля, че там сме по-добри.

Надявам се да направя по-добър старт от Япония и поне да задържа позицията си. За съжаление съм от по-неудобната страна и вероятно Кими ще успее да стартира по-добре. Но същото се отнася и за Себастиян. Надявам се Хамилтън да направи добър старт и да го изпревари. Но пък същото може да направи и Кими с мен. Първата обиколка определено ще е интересна.”