Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: На сухо имаме 25% шанс да спечелим, на дъжд – още...

Алонсо: На сухо имаме 25% шанс да спечелим, на дъжд – още по-малко

53
0
Фернандо Алонсо

С очакван от Ферари резултат приключи битката за разпределение местата на стартовата решетка: Фернандо Алонсо и Фелипе Маса са четвърти и пети на грида.

Не сме нито изненадани, нито разочаровани, всъщност тъкмо напротив. Решетката отговаря в голяма степен на очакванията ни след вчерашните тренировки – обясни испанецът. – Смятахме, че Ред Бул ще 0,3-0,4 сек по-бързи от нас и се оказа точно така. [Люис] Хамилтън се справи наистина много добре, особено в първия сектор и се вклини. Всъщност Макларън имат много нови компоненти и се вижда, че работят добре.

Алонсо остана доволен от последния си квалификационен тур, но не пропусна да отбележи отново, че темпото на Ферари през целия сезон досега е по-добро в състезание, отколкото в квалификация.

Ако утре не вали, може да се каже, че ще имаме 25% шанс да спечелим. При дъжд вероятността намалява още малко, тъй като досега други бяха по-добри от нас на мокра писта. Целта ми все още е подиум, но ако има вариант да спечеля, няма да се колебая – допълни двукратният световен шампион.

Маса от своя страна не бе напълно доволен от своята квалификация. Той имаше някои грижи с гумите – в по-голяма степен, отколкото съотборника му.

Някои коли бяха по-бързи от нас днес и ако за Ред Бул не сме изненадани, то Хамилтън и Макларън определено не очаквахме да имат такава скорост. А и ако беше с 10 градуса по-топло, нямаше да се оплаквам! – коментира бразилецът. – Имах затруднения особено с медиум, затова използвах първия си комплект софт още в Q1. Износването на гумите на тази писта е безкрайно ниско. Голямото неизвестно за състезанието обаче ще е времето. Ние сме с максимално възможното аеропритискане и това би трябвало да ни помогне, ако вали.