Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо начело след първата свободна тренировка в Канада

Алонсо начело след първата свободна тренировка в Канада

28
0
канада,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернанадо Алонсо даде най-добро време в първата свободна тренировка в Канада. Пилотът на Ферари остави зад себе си състезателите на Мерцедес, Люис Хамилтън и Нико Розберг, а на четвърта позиция се класира Себастиян Фетел с Ред Бул.

Първата свободна тренировка започна при облачно време, което накара повечето пилоти да направят по една загряваща обиколка и да се приберат отново в боксовете си. Същинската работа започна около 20 минути след началото на сесията, когато облаците започнаха да се разкъсват, а слънцето да се показва. Кевин Магнусен бе първият пилот, който записа скоростна обиколка и застана начело. Датчанинът обаче не се задържа дълго начело и скоро класирането придоби обичайният си вид.

Пилотите на Мерцедес отново излязоха начело, следвани от Фернандо Алонсо на трето място и Даниел Рикиардо на пето. При първите си опити с меките гуми испанецът изостана само на половин секунда от водача Хамилтън. Това даваше надежда на италианците, че новостите по колата на италианците действат поне в някаква степен.

Италианците дойдоха в Северна Америка с нови крила, отговарящи на спецификата на пистата в Канада, нов под с нов дифузьор, нови кутии за охлаждане на спирачките и нов софтуер. Фирмата доставчик на гориво пък развива нов продукт, който да помогне за изстискването на още мощност от задвижващата система.

Рикиардо от своя страна облиза мантинелите на втория шикан, което му попречи да покаже истинското си темпо. Проблеми по това време имаше и Нико Хюлкенберг, който загуби за момент контрол върху колата си при преминаването през един от шиканите.

След вторите опити с нови меки гуми Хамилтън отново поведе, подобрявайки времето си с близо секунда. Неговият съотборник Нико Розберг отново бе по петите му, но грешка в първата обиколка с новите гуми му попречи да бъде сериозна конкуренция на англичанина.

Алонсо успя да се вклини между двамата съотборници, като скоро дори подобри времето на Хамилтън и поведе, макар и само с 0,016 сек. Подобренията по колата на Ферари явно даваха резултат. Подобно бе положението и в Ред Бул, където Фетел успя да заеме четвърта позиция, изоставайки обаче на почти 0,750 сек. зад третия Розберг. Валтери Ботас потвърди очакванията, Уилямс отново да са силни на това трасе, където дългите прави преобладават. Даниел Рикиардо зае шестата позиция, а местата в топ 10 се допълниха от Дженсън Бътън и Кевин Магнусен от Макларън, следвани от Кими Райконен (Ферари) и Жан-Ерик Верн (Торо Росо).