Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Надявам се да стигна по-далеч от първия завой на Сепанг

Алонсо: Надявам се да стигна по-далеч от първия завой на Сепанг

67
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че се надява да стигне по-далеч от първия завой след старта на Гран при на Малайзия идния уикенд. Испанецът направи страхотен старт в Сингапур и влезе 3-и в завой 1, но тогава бе ударен в следствие на инцидента между Фетел, Верстапен и Райконен.

Пилотът на Макларън продължи, но имаше твърде много повреди по колата и трябваше да се прибере в бокса. Сега Алонсо няма търпение да се върне в болида и да забрави за случилото се. За Сепанг испанецът има сериозни очаквания, въпреки че характеристиките на пистата не пасват на колата му.

„Условията в Малайзия са много подобни на тези в Сингапур – ще има жега, влага и предизвикателството за пилота и колата ще е голямо, заяви Алонсо. -. Конфигурацията на трасето не пасва особено на нашия пакет, но това не означава, че няма да се борим. Остават ни още 6 състезания и ще продължаваме да влагаме цялата си енергия във всяко едно.

На Сепанг ще ни е по-трудно, защото трябва да имаш добра скорост на правите. Ще видим дали не можем да наваксаме изоставането си на правите в бавните завои. След случилото се в Сингапур не мога да не съм разочарован, защото станах жертва на чужд инцидент. Това беше една от малкото ни възможности тази година и е жалко, че не можахме да запишем точките, с които да го докажем.“

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн заяви, че след спечелените точки в Сингапур, екипът му отива с повече увереност в Малайзия с желанието отново единият или двамата пилоти да влязат в топ 10 в надпреварата. Белгиецът ще кара за първи път на тази писта в кариерата си, като конфигурацията му допада много.