Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не мисля, че HRT ни коства победата

Алонсо: Не мисля, че HRT ни коства победата

45
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви след финала на днешната Гран при на Абу Даби, че едва ли присъствието на автомобила на Испания Рейсинг при влизането в пита за втория стоп е отнело възможността му да спечели победата в двубоя с Люис Хамилтън.

Знаехме, че можем да успеем да изпреварим Люис при вторите спирания в бокса, да останем 2-3обиколки повече на пистата, защото гумите ни бяха в по-добра кондиция, но въпреки това не бих казал, че това ни струва победата – каза Алонсо. – След това с медиум вероятно щяхме да сме много уязвими и ни бе нужен аванс.

Испанецът бе доволен от второто си място днес и последния 73-ти трофей от всички писти във Формула 1, като описа доста живо борбата си с Люис.

Всяка обиколка бе като в квалификационна, на ръба – усмихна се Фернандо. – Взимах десета, после губех десета, две. Много зависеше от това къде застигаме изостаналите с обиколка пилоти и това играеше важна роля и преди спиранията, но реално взехме максимума.

Алонсо бе доста скромен в коментара на старта, като каза, че от пети е станал втори с много рисковано спиране от външната страна в първия завой, изпреварвайки Уебър, след това Себастиан е отпаднал, а той е влязъл във въздушната струя на Дженсън и е успял да го задмине…

Според испанеца шанс за победа в Бразилия дават драматичните състезания там, но е ясно, че голямото предизвикателство за тима е да се бори успешно за успехи и титлата през следващата година.