Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо не подценява конкурентите си

Алонсо не подценява конкурентите си

56
0

Бившият световен шампион, Фернандо Алонсо, не изключва възможността да има големи изненади по време на Гран при на Австралия от страна на всеки един от конкурентите му. Въпреки това испанецът е уверен, че отборът на Рено се е подготвил добре през зимата.

Алонсо е на мнение, че Рено са достатъчно бързи, за да се борят за подиуми и победи още от първото състезание, но въпреки това не иска да подценява другите тимове – особено Браун GP.

„Времената, давани от колите на Браун по време на тестовете, са впечатляващи и предполагат, че пилотите на Браун GP ще се състезават в челото в Мелбърн.” – каза Алонсо.

„Въпреки това тестовете са едно нещо, а състезанията – друго. Така може да има много изненади тази година, като това важи за всички състезатели.”

„Очевидно представянето на Браун GP представлява голяма изненада за всички и според мен те наистина ще бъдат бързи. Макларън не изглеждат толкова конкурентни напоследък, но докато не караме в Мелбърн, няма да знаем кой къде е, тъй като никога не трябва да се разчита прекалено много на времената в тестовете. Не искам да подценявам никой от конкурентите ни.”

Алонсо каза, че е доволен от прогреса на Рено през зимата – особено след като първите времена на R29 не бяха толкова успешни.