Начало Избрани Aлонсо: Не съм напълно доволен от баланса на автомобила

Aлонсо: Не съм напълно доволен от баланса на автомобила

713
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо не бе напълно доволен от баланса на автомобила на Алпин през петъчния ден. Испанецът не намери място в челната десетка и в двете свободни тренировки на Пол Рикар. Френското трасе е втория домашен уикенд за бившия тим на Рено.

Все пак Алонсо финишира 11-ти във втората тренировъчна сесия на Льо Кастеле.

„Вчерашният ден беше предизвикателство за нас, особено при тези изключително горещи условия във Франция. Опитахме се да адаптираме автомобила по възможно най-добрия начин, за да се справим с тези високи температури. В допълнение се съсредоточихме върху управлението на гумите и охлаждането по време на двете тренировки. Не съм напълно доволни от баланса на автомобила. Трябва да разгледаме някои потенциални промени. Убеден съм, че можем да подобрим нещата и да сме в добра форма за квалификацията пред родна публика“, сподели Алонсо.

Уикендът на Пол Рикар е домашен и за другия пилот на Алпин Естебан Окон. Французинът все още няма спечелена точка на родна земя и се надява да прекъсне тази лоша серия. Също така той използва специална каска за Гран при на Франция.

25-годишният пилот на Алпин остана едва 18-ти във втората сесия в петък.

„На първо място, страхотно е да карам отново пред родна публика. Няма нищо по-хубаво от това да се състезаваш у дома. Просто е страхотно усещане да караш на пистата Пол Рикар като френски пилот и да виждаш толкова много фенове в петък. По отношение на сесиите изпробвахме различни неща и с двата автомобила. Целта беше да съберем огромно количество данни. Изпробвахме гуми софт и медиум, както и направихме симулации с ниски и високи нива на гориво. Имаме добра информация, за да направим правилните настройки на автомобила за днешния ден. Определено можем да подобрим представянето си“, каза Окон.

Главният технически директор на Алпин Пат Фрай също коментира случилото се през вчерашния ден на пистата Пол Рикар.

„Вчерашните тренировки за домашната Гран при на отбора бяха безпроблемни. Условията бяха изключително горещи. Вероятно това беше най-топлият петък от сезона досега по отношение на температурата на въздуха, което със сигурност доведе до няколко предизвикателства. Трябва да се справим с тях, ако искаме да подобрим работата си“, каза Фрай.

Внесохме някои подобрения за това състезание, които бяха изпробвани от Алонсо и Окон. Всички нови части са работили според очакванията. Както винаги, ще оценим всички данни до края на уикенда. Днес предстои да пуснем още една актуализация в автомобила, която трябва да допринесе за допълнителни резултати. И двамата пилоти са изправени пред сходни предизвикателства, свързани с баланса на автомобила. Очевидно не сме там, където искаме да бъдем в сравнение с нашите конкуренти. Въпреки това, получихме сходна обратна връзка, което ни дава ясна, колективна насока за правилните подобрения за квалификацията. Сигурен съм, че таблиците с времената ще отразяват по-добре нашето представяне“, допълни главният технически директор на Алпин.