Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не съм ничий приятел, Ред Бул трябва да се бори самостоятелно

Алонсо: Не съм ничий приятел, Ред Бул трябва да се бори самостоятелно

4595
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Алпин

Фернандо Алонсо заяви, че Ред Бул ще трябва самостоятелно да се бори в шампионата на Формула 1. Коментарът бе направен след Гран при на Турция по повод изказване на Хелмут Марко отпреди надпреварата на пистата Истанбул парк. Съветникът на Ред Бул каза преди състезанието, че на стартовата решетка „пред Люис Хамилтън има някои силни момчета: [Пиер] Гасли, [Шарл] Льоклер, [Фернандо] Алонсо“.

„Алонсо не е голям фен на Хамилтън, това го видяхме в Будапеща“, добави Марко.

По този повод двукратният световен шампион коментира, че всъщност харесва битките с всички съперници на пистата и не кара в нечия полза.

„Не съм ничий приятел! Тото [Волф] щеше да каже същото в обратната ситуация. Ние караме собственото си състезание. Темпото на Мерцедес и Ред Бул е очевидно – не могат да бъдат спрени. В Унгария се получи така, защото пистата позволява да се защитаваш малко повече. Но на нормално трасе… На Монца [Валтери] Ботас потегли последен, а финишира на подиума. Дори при Ферари се случва понякога: [Шарл] Льоклер бе в дъното в Сочи, Карлос [Сайнц] – в Турция, а изпреварваха и защитата бе невъзможна.“

„Според мен Ред Бул ще трябва самостоятелно да се бори за шампионата“, допълни Алонсо

„Тази битка в Унгария беше съвпадение, но на мен ми харесва да се боря с всички, особено ако са топ пилоти. С Макс [Верстапен] и Люис е истинско удоволствие, но ми допада и в средата на колоната – с Джордж [Ръсел], [Антонио] Джовинаци, Мик [Шумахер]. И това са прекрасни битки с много уважение, така че всичко си е едно и също.“

За разлика от Алонсо Юки Цунода заяви директно, че се е постарал да задържи Хамилтън по време на Гран при на Турция. На въпрос дали му е харесал двубоят с пилота на Мерцедес японецът заяви: „Честно казано, не ми пука особено“.

„Аз искам Макс да спечели – това е последната година Хонда и с Ред Бул. Опитах да задържа Люис колкото е възможно повече, не знам колко обиколки бяха. В тази борба използвах прекалено много гумите си. После имах сериозни проблеми в опитите си да поддържам темпо“, обясни пилотът на Алфа Таури.