Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо недоволен от баланса на колата си

Алонсо недоволен от баланса на колата си

29
0
Бразилия,Ферари,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не скри, че не е доволен от баланса на своето Ферари след петъчния ден в Бразилия. Той завърши на пето място, докато неговият съперник Себастиян Фетел бе втори. Испанецът обясни, че има още доста работа за вършене, за да му харесат настройките на колата.

„Бе доста горещо в днешния ден, особено следобед, когато температурите на асфалта бяха изключително високи, дори и за това трасе“, обясни Алонсо. „Все още не сме намерили идеалния баланс за колата и изглежда имаме доста работа за свършване до края на уикенда. Предвижданията са за сериозна разлика в условията между съботния и неделния ден. Трябваше да направим правилния избор и да подготвим колата за състезанието.

Трудно е да се каже, дали предпочитаме да караме на сухо или на мокро. Важното е да сме подготвени за всякакви условия. Трябва да спечелим 14 точки повече от Фетел, за да спечеля титлата при пилотите и да не загубим също толкова спрямо Макларън, за да подсигурим второто място при конструкторите. Целите ни са ясни, но ще е трудно да ги постигнем.“