Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нещата, които ме отказаха от F1, продължават да са в спорта

Алонсо: Нещата, които ме отказаха от F1, продължават да са в спорта

3196
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Макларън

Фернандо Алонсо заяви, че същите неща, които го накараха да се откаже от F1, продължава да ги има в спорта. И затова той няма намерение да се връща в Гран при.

Испанецът заяви, че е щастлив от това, че се състезава в други серии. През миналата и тази година той на 2 пъти спечели 24-те часа на Льо Ман с Тойота.

Миналия месец се появиха спекулации, че Алонсо може да се върне във Формула 1 догодина с Ферари. След това имаше и слухове, че той има силно желание да кара за екипа на Мерцедес.

Самият Фернандо не веднъж заяви, че би се върнал във Формула 1 само ако има кола, с която ще може да се бори за световната титла.

„F1 не ми липсва много, написа Алонсо в Instagram. – Това, което постигнах във Формула 1, беше повече от най-оптимистичните ми мечти. Същите неща, който ме накараха да реша да се откажа, обаче продължават да са в спорта.

Да мога да се състезавам в други дисциплини и да се опитвам да печеля ме предизвиква да достигна до ниво, на което не съм бил преди. Много съм щастлив.“

Относно представянето на бившия му отбор Макларън тази година, Алонсо коментира: „Мисля, че те са много силни. Фантастично. Тимът беше и винаги ще бъде силен. Той направи стъпка в правилната посока. Надявам се да затвърди 4-ото място при конструкторите.“