Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Няма да се отказваме

Алонсо: Няма да се отказваме

41
0

13-а позиция на стартовата решетка за Гран при на Белгия не сломи духа на Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион не посочи конкретни технически проблеми с болида си Рено освен очевидната липса на скорост:

– Днес просто не бяхме достатъчно конкурентоспособни. Имахме проблеми и в първия, и във втория квалификационен сегмент. Накрая дадох всичко от себе си, но въпреки това не успях. Днешната сесия като цяло бе необичайна – някои от сериозните състезатели отпаднаха във втората част. Заради това утрешната надпревара ще е интересна, а и времето винаги може да се намеси. Няма да се отказваме и ще се борим до последно – категоричен бе Фернандо.

Вървящият много добре досега Ромейн Грожан отпадна още след първата част на тренировката за място на стартовата решетка, като този път бе по-бърз единствено от Лука Бадоер (Ферари).

– Сесията бе трудна за мен заради сериозния трафик. Бях блокиран в някои от най-бързите си обиколки от едно Торо Росо, а последният ми тур бе съсипан от жълтите знамена (заради завъртането на Бадоер – б.р.). Колата обаче върви добре този уикенд, а аз обожавам тази писта, така че ще продължа на максимум – заяви той.

На Рено им е трудно да разберат в каква форма са точно спрямо останалите отбори на Спа-Франкоршамп, призна пък техническият шеф на отбора Пат Саймъндс. Според него основната причина за това са малките разлики във времената.

– Сега остава само да преценим тази вечер дали стратегията за състезанието може да ни помогне да спечелим някакви точки утре – допълни той.