Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Новата кола на Макларън е по-добра във всяко отношение

Алонсо: Новата кола на Макларън е по-добра във всяко отношение

2245
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка: Макларън

Фернандо Алонсо заяви, че новата кола на Макларън MCL34 е по-добра от предишната във всяко едно отношение. Вчера испанецът я тества за първи път на пистата Сахир в Бахрейн и остана много доволен.

Алонсо правеше изпитания на гумите на Пирели. През тази година той няма да се състезава във Формула 1, но остава посланик на Макларън.

„Колата е стъпка напред във всеки аспект, обясни Фернандо. – Тя има повече сцепление и по-малко съпротивление на правите. Двигателят също е много по-добър. Като пакет автомобилът се развива в правилната посока. В него има потенциал.

В първите 2 състезания се видя, че все пак е нужна още една стъпка, за да може тимът да се бори с водещите 3 отбора. Но като за начало се надявам Макларън да може да се установи като 4-ият по сила тим в решетката заедно с Хаас.“

Алонсо заяви, че миналия сезон в Макларън реално не са подобрили колата след Гран при на Испания. И това за него е било болезнено. Според него сядането зад волана на болида сега няма да има влияние върху решението му да се оттегли от Гран при.

„Ако някой ден се върна във Формула 1, което се съмнявам да се случи, защото планът ми е твърдо да спра, то ще е ако имам възможност да спечеля титлата, обясни Алонсо. – Но да завършвам 7-и, 6-и или дори 4-и, за мен не е привлекателно.“