Начало Други Алонсо очаква тазгодишното Инди 500 да бъде по-трудно за него

Алонсо очаква тазгодишното Инди 500 да бъде по-трудно за него

251
0
Макларън 2019 Инди 500
Болидът на Алонсо за тазгодишното издание на на 500-те мили на Индианаполис, снимка: Макларън

Фернандо Алонсо очаква тазгодишното му участие в 500-те мили на Индианаполис да бъде по-трудно от предишното. През 2017 г. испанецът кара в прочутата надпревара за екипа на Андрети Аутоспорт. Той се движеше в челото, но към края получи повреда в двигателя и на завърши.

През 2019 г. Алонсо ще кара за екипа на Макларън, който е подготвил специален болид за състезанието. Според Фернандо тази година колите ще се по-сложни за каране, тъй като имат по-малко притискаща сила.

„С новите аеродинамични пакети болидите са по-сложни за каране, обясни Алонсо. – Тази година предполагам, че и предизвикателството като цяло ще бъде по-голямо, тъй като не съм с отбора на Андрети. И не разполагам с тяхната подкрепа. В Макларън сме си сами.“

Въпреки това целта на Алонсо остава победата в състезанието. „Целта абсолютно е да спечеля, каза испанецът. – След победата в 24-те часа на Льо Ман, само успех в Инди 500 ми липсва да постигна тройната корона.

Възможно е ако не успея тази година, да се върна и да опитам отново в бъдеще. Но се надявам още сега в Макларън да сме конкурентни. В бъдеще не изключвам възможността да направя и пълен сезон в Индикар.“

Алонсо вече започна подготовката за си за 500-те мили на Индианаполис. Той направи тестове с новия болид на Макларън на овала в Тексас.