Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Определено вървим напред

Алонсо: Определено вървим напред

47
0

Фернандо Алонсо смята, че колата му определено се развива напред и има повече скорост в уикенда за Гран при на Австрия. Пилотът на Макларън не успя да се класира в 3-ата част на квалификацията, като малко не му достигна да успее.

Той обаче кара със старата спецификация на мотора на Хонда след проблеми с MGU-H в новата, открити от тима снощи. И ако разполагаше с новия двигател, той можеше и да успее да влезе в топ 10.

„Направихме максималното възможно днес. Доволен съм от обиколките ми, резултата ми и скоростта ми като цяло този уикенд, коментира Алонсо. – Имахме неочаквана смяна на мотора и карах със старата спецификация днес. И с нея да завърша на 12-о място беше положителна новина.

Тимът работи много здраво и имаме аеродинамични подобрения за всяко състезание, имаме нова спецификация на двигателя и определено вървим напред. Още трябва да подобрим надеждността ни. С добър старт и добра стратегия от 12-о място можем да сме на позиция да запишем точки. Ако вали, може да се отворят повече възможности за нас.“

Другият пилот на Макларън Щофел Вандоорн остана 13-и, само на 1 десета от Алонсо. Той също смята, че тимът му се движи в правилната посока. „Мисля, че до момента уикендът е много добър за нас, каза белгиецът. – Още няколко десети по-добро темпо и и щяхме да сме в 3-ата част на квалификацията. Това показва, че всяко подобрение по колата е много ценно.“

Специален материал за кариерата и бъдещето на Вандоорн четете в новия брой 205 на списание ClubS1.