Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо определи Хамилтън като един от петимата най-велики шампиони

Алонсо определи Хамилтън като един от петимата най-велики шампиони

117
0

Фернандо Алонсо определи Люис Хамилтън като един от петимата най-велики шампиони в историята на Формула 1. Според пилота на Макларън, който напуска спорта след края на сезона, това са британецът, Михаел Шумахер, Аертон Сена, Ален Прост и Хуан-Мануел Фанджо.

Хамилтън е на път да вземе 5-ата си световна титла и да се изравни с Фанджо след като 4 кръга преди края има аванс от 67 т. пред единствения си конкурент Фетел. Люис може да стори това още в предстоящия кръг в Остин, ако спечели 8 или повече точки от пилота на Ферари.

„Може би в дебютния му сезон беше трудно да си представим какво ще донесе бъдещето на Люис и на другите пилоти в решетката, заяви Алонсо по време на днешната пресконференция на ФИА.  – Но определено той показа таланта си от първия ден, бореше се за титлата в първия си сезон и я спечели във втория през 2008 г.

И тогава всички щяхме да се съгласим с това, че за него 5 или 7 титли са възможни. След това имаше спад заради скоростта на колите, с които разполагаше. Люис показа какво може още от самото начало. Той печелеше състезания, когато имаше нужната кола, но и такива, в които не разполагаше с топ болид, както бе през 2009 г.“

Алонсо заяви, че не е уточнил окончателно плановете си за 2019 г., като призна, че има интерес към това отново да кара в 500-те мили на Индианаполис. Той определи надпреварата като много атрактивна. Смята се, че най-вероятната опция за испанеца за следващата година е да се състезава именно в Индикар.

За това кой е Хуан-Мануел Фанджо и за уникалните му постижения във Формула 1 четете в новия брой 220 на списание ClubS1