Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през 2018 г.

Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през 2018 г.

16
0
алонсо

Фернандо Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през следващия сезон. Испанецът кара 3-ата си и последна година от сегашния си договор с Макларън, но отдавна заяви, че ако и през втората половина от сезона колата му не е конкурентна и не му позволява да се бори за челните позиции, той ще си потърси други възможности за 2018 г.

През миналия уикенд Алонсо пропусна Гран при на Монако, за да участва в 500-те мили на Индианаполис с екипа на Андрети Аутоспорт. Фернандо се движеше в челото почти през цялото време, но в края на надпреварата получи повреда в двигателя Хонда и отпадна.

„Ако сега ви кажа, че имам конкретен план в момента, ще излъжа, коментира Фернандо пред испанското издание Планета Кайеха. – Мога да отида в друг отбор. Не знам дали ще е Мерцедес или някой друг. Може и да е Рено, ако започне да доминира. Смятам, че може би само Ред Бул е затворена врата за мен, защото там вече имат млади пилоти с договори.

Искам да видя и какво планират да правят шефовете на Ф1. Чувам, че искали да направят шампионата с 25 състезания. Когато дебютирах във Формула 1 през 2001 г., кръговете бяха 16. Сега са 20. Ако ми кажат, че ще стигнат до 25, тогава ще се откажа.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter