Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през 2018 г.

Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през 2018 г.

46
0
алонсо

Фернандо Алонсо отхвърли възможността да премине в Ред Бул през следващия сезон. Испанецът кара 3-ата си и последна година от сегашния си договор с Макларън, но отдавна заяви, че ако и през втората половина от сезона колата му не е конкурентна и не му позволява да се бори за челните позиции, той ще си потърси други възможности за 2018 г.

През миналия уикенд Алонсо пропусна Гран при на Монако, за да участва в 500-те мили на Индианаполис с екипа на Андрети Аутоспорт. Фернандо се движеше в челото почти през цялото време, но в края на надпреварата получи повреда в двигателя Хонда и отпадна.

„Ако сега ви кажа, че имам конкретен план в момента, ще излъжа, коментира Фернандо пред испанското издание Планета Кайеха. – Мога да отида в друг отбор. Не знам дали ще е Мерцедес или някой друг. Може и да е Рено, ако започне да доминира. Смятам, че може би само Ред Бул е затворена врата за мен, защото там вече имат млади пилоти с договори.

Искам да видя и какво планират да правят шефовете на Ф1. Чувам, че искали да направят шампионата с 25 състезания. Когато дебютирах във Формула 1 през 2001 г., кръговете бяха 16. Сега са 20. Ако ми кажат, че ще стигнат до 25, тогава ще се откажа.“